OVER DINGS

Dings; who the f* is Dings? 

Ciska Dings, 34 jaar, married with children (3). Freelance Marketing Consultant met een vette boon voor all things beauty, lifestyle en events. Makeup artist, copywriter en barbier (niet per se altijd tegelijk of in die volgorde).

One thing led to another…

« Boarding pass please? La carte d’embarquement s’il vous plaît ? » De woorden die er on-tel-ba-re keren bij me uitrolden als jobstudent in de taxfree parfumerieën van Brussels Airport. Twee dagen per week, én tijdens de schoolvakanties. Ieder potje en flesje heb ik daar in die tijd in m’n handen genomen. Eerst omdraaien om de ingrediënten te bestuderen en dan besnuffelen en testen. “Méér van dat!” Dacht ik bij mezelf. Dus volgde ik naast mijn studies, en naast de pijnlijk vroege ochtendshiften op de luchthaven, een avondopleiding Makeup Artist. Bezeten door beauty. En daar is tien jaar later weinig aan veranderd.

Na mijn studies mocht ik meteen starten in de B2B cosmeticawereld. Ik heb er met de volste goesthings verschillende hoedjes gedragen en waters (of zeg maar crèmes en foundations) doorzwommen als hands-on Productmanager, Sales rep, Trainer, Brand Manager en ten slotte als Marketing Manager. (zie LinkedIn)

Vier jaar geleden besloot ik aan bigger things te werken en gaf ik mijn job op. Sindsdien werk ik als freelancer voor verschillende leuke opdrachtgevers en werk ik tegelijk aan mijn wildste dromen; de creatie van my very own brand: skin by Dings. 

OVER SKIN

Zoals het verhaaltje vaak gaat, ontstond ook skin by Dings vanuit een gemis. Jarenlang zat ik aan de bron van skincare en deed ik vanuit mijn beroep en mijn persoonlijke passie uitgebreid onderzoek naar wat de (verzadigde) cosmeticamarkt te bieden had.

En één categorie kreeg ik maar niet ingevuld: die van de hoog kwalitatieve zonbescherming die je zowel dagelijks als op het strand met plezier gebruikt. Voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. Soms klopt het marketingverhaal wel, maar dan stellen de ingrediënten vaak teleur. En wanneer de ingrediënten wel min of meer OK zijn, is het gebruiksgemak meestal het probleem (kleverig/vet gevoel, moeilijk uitsmeerbaar, wit makend/glanzend effect,.. vul hier aan met al je zonbeschermingsfrustraties). En zo maak je geen vriendjes, hoe correct je samenstelling ook mag zijn.

Waarom kiezen? Why not have it ALL, zonder compromissen? En voilà. De start van mijn zonbeschermingsqueeste, helemaal ‘from scratch’. Dat het een pittige weg was om af te leggen (zwaar understatement). Maar als het simpel zou zijn, dan zou het al bestaan. En hiermee kan en wil ik een verschil maken. Want bescherming gaat veel verder dan louter ‘oppervlakkige’ beauty. En tegelijk moet het de basis vormen van alle beauty. Die redeneringen bleven me motiveren om tot het resultaat te komen waar het nu staat.

skin By Dings werd een compleet gamma van multifunctionele zonbeschermingsproducten voor dagelijks gebruik, met heel wat huidverbeterende eigenschappen. Zalig om te gebruiken, en ook plezant om naar te kijken.

Unisex(y), veilig & clean, cruelty free, reef safe, vegan & gluten free, good vibes only.

I'VE GOT THESE THINGS WITH

  • Schrijven (over alles behalve mezelf dus dit is lichtjes ambetant te noemen). Accurate alliteraties, clevere dubbelzinnigheden en Flenglish.
  • Pilates. De enige regelmaat op vaste tijdstippen in mijn weekplanning. De rest is… wel ja, zeer onregelmatig.
  • Rooftops. Bij voorkeur in bruisende wereldsteden en bij zwoele temperaturen. Het is een kleine obsessie.
  • Schommelen en hangmat-hangen. Dat houdt me jong, onbezorgd en blij.
  • Skinny dipping. Dat spreekt voor zich.
  • Cartoons. Ik kijk zelden of nooit TV. En als ik dat wel eens doe, dan kijk ik cartoons. Het ontspant me. En ik heb enorm veel bewondering voor de makers.
  • Werken. Bizar genoeg. Ik heb liever zes projecten tegelijk lopen dan één. I like the buzzing feeling. 
  • (Kite)surfen in Tarifa. Dat wil ik leren voor mijn veertigste. Misschien zelfs samen met mijn drie boys.
  • Humor. What keeps me going. All day, every day.

En voor de rest; just doing my things.

xoxo

Ciska

PS things die je wil weten of vertellen? Mail me!

0